Comparatii smartphone

Toți prietenii mă știu că am pierdut controlul în materie de gadget-uri. Așa că acuma sunt în masură să fac o comparație între telefoanele inteligente existente acum. Deci: fight!

1. Samsung Omnia i900. Îl am din Ianuarie 2009. A înlocuit un iPhone 2G pe care l-am folosit vreo 6 luni. Nu am intenționat să-l schimb, așa a ieșit. Baterie bună, semnal bun, TouchWiz e praf. Sistemul de operare Windows Mobile 6.1 are avantajul ca are circa un catralion de aplicații și aplicățioare mai bune sau mai proaste. Am pus Windows Mobile 6.5 cu TouchFlo imediat ce am găsit un sistem de operare „copt” bine. (Shokka). iGo merge foarte bine, doar ca ar fi bine să îl folosești cu încărcător de mașină altfel riști să rămâi fără baterie.

2. HTC Hero. Îl am de vreo 2 săptămâni. Sistem de operare proaspăt, cu mici scăpări (gen: nu se pot transmite fișiere prin Bluetooth) datorate imaturității. Baterie Ok, semnal bun. Sense UI e foarte mișto, se găsesc o gramadă de skin-uri pentru el. La fel, se găsesc foarte multe aplicații moka sau pe bani cu care îți faci treaba. Are GPS dar nu există deocamdata o aplicație dedicata de navigare gen TomTom / Garmin / iGo.

3. Blackberry Bold. Nici acuma nu am înțeles fascinația oamenilor pentru BB. Nu am ținut neapărat să am unul, dar daca mi-a picat în poală l-am luat. Bateria super bună (3 zile cu 3G / WiFi / BT pornit). Mega enervant faptul că deși ai plan de date nu poti să-ți configurezi un cont de email POP3 sau IMAP. Există niște aplicații gen Logic Mail dar sunt varză. Măcar la Orange daca ai plan de date poți să îl folosești pentru navigare pe internet. La Vodafone nu. Mi se pare cam de căcat.

4. iPhone 3GS. De vreo 2 săptămâni am revenit cu mare plăcere la telefonul ăsta. Evident că imediat ce l-am cumpărat, l-am deblocat (trăiasca ziPhone). GPS are, iGo este (sau TomTom după preferinÈ›e). ÃŽn schimb bateria este muci! Èšine doar o zi dacă e pornit pe 3G sau maxim 2-3 zile pe 2G. Am avut curiozitatea să văd cât È›ine bateria cu navigaÈ›ia pornită, am plecat într-o dimineață de acasă cu baterie 100%  iar dupa 30 de minute era 64%. Momentul e cu atât mai prost cu cât adaptorul de iPod de la maÈ™ină pare să nu funcÈ›ioneze, deÈ™i la celelalte iPhone-uri pe care le-am avut a mers fara probleme. Probabil că au mai pus ei niste È™mecherii pe acolo ca să te facă să cumperi încărcător nou. Domnu Steve, nu vă mai saturaÈ›i 🙁

 

Una peste alta iar am scandal în casă că dau banii pe prostii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*