XBMC rulează

Toata lumea apreciază un film bun, o carte, etc. Eu apreciez puțin mai mult, dacă e lăsată o zi de la Dumnezeu fără să vad un serial măcar, atunci o consider ratată.

Mașina mea de filme, cu carcasa Silverstonetek LC16 are acum două hard discuri a 2TB pentru stocare iar hardul de boot (sistem) e unul oarecare de 500G, un procesor dual core de 2.4G și 4GB RAM.

Am încercat tot felul de aplicații pentru redarea filmelor:

Windows Media Center (o porcarie inimaginabilă),

iMedian HD (softul cu care vine receptorul de telecomandă de la carcasă și cu care m-am înțeles binișor pina acum vreun an când filmele HD 1080p au apărut cu bocancii în viața noastră)

VideoLAN VLC – bunuț

BSPlayer  – bunuț dar la filmele HD in full screen are oarecare probleme de îngheț….

XBMC – aplicție open source, media player și centru de entertainment. caută toate filmele le aranjează în diverse moduri, afișează informații despre film sau episod, actorii care joacă, etc. Cel mai bun media center de până acum

Cireașa de pe tort poate fi un sistem de operare Linux minimal, construit de la zero și nu bazat pe o distribuție existenta: OpenELEC. Acesta este construit în jurul XMBC iar dacă aveți norocul să vă meargă instalarea și să aveți hardware-ul cu drivere scrise deja atunci aveți o mașină de filme , se pot atașa și diverse carduri TV dar pe mine nu m-a interesat subiectul.

O altă variantă de OS ar fi si Ubuntu care e ceva mai stabil dar nu am reușit să-l fac să arunce sunetul digital 5.1 prin SPDIF, pe cablul optic. Vroia doar stereo. Așa că am revenit la Windows 7, care după ce bootează porneste imediat XBMC și cu asta basta.

 

 

2 comments on “XBMC rulează
  1. Rene says:

    Silverstonetek LC16 ?
    niste modele mai pentru saraci nu recomanzi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*