Windows 7 / 8 autologon

Zilele astea am reinstalat sistemul de operare de pe HTPC, am pus un W7 Enterprise, am avut W7 Home Edition. Am schimbat pentru că:

  1. am vrut sa pun un SSD
  2. am avut tot felul de dude cu maparile de share-uri de retea

Zis si facut. Am reinstalat sistemul de operare, am pastrat setarile de XBMC ca să nu mai stau să reinstalez librariile de filme, muzici, configurat add-onuri, etc.

După ce am instalat si asteptat câteva ore să se facă toate update-urile am zis să mă folosesc de funcția de Automatic Logon că și-așa nu e cazul să mă stresez cu securitatea unei mașini de filme.

Autologon-ul se configurează astfel:

  • se apasă pe butonul de start și se executa comanda netplwiz. Această comandă o să incarce appletul din Advanced User Accounts (din Control Panel)
  • in tab-ul Users, se debifează checkboxul Users must enter a user name and password to use this computer. Apăsați butonul Apply din partea de jos.
  • o să apară un dialog cu titlul Automatically Log On unde introduceți username și parola pentru userul pe care vreți să-l folosiți. Apăsați butonul OK.
  • apăsați butonul OK din fereastra de User Accounts.
  • gata. la urmatorul reboot, Windows 7 se va loga automat.

Toate bune si frumoase, doar că checkbox-ul de la pasul 2 nu-l vedeam. Într-un final am găsit pe blogul unui nene următorul lucru:

Modificați o cheie din regiștri:

HKEYLOCALMachine/Software/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/WinLogon/

numele cheii este Autoadminlogon iar valoarea trebuie să fie pe 1.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*