Din nou despre XBMC

Din nou despre XBMC

De data asta, XBMC pe Rapsberry Pi.  Am comandat de pe Amazon, a ajuns a doua zi acasa (37 de lire cu tot cu transport). Am stat putin in dubii cind a fost vorba de ce sistem de operare sa ii pun: Rapsbmc sau OpenELEC. Pina la urma, neavind nevoie de alte addonuri si nebunii m-am hotarit sa pun OpenELEC pentru ca e construit de la zero in jurul ideii de media player (si sfatuit de un prieten care foloseste deja sculisoara asta). Am mai cumparat o carcasa de la Robofun, importatorul oficial pentru Romania pentru Rapsberry Pi.

Am instalat pe un SD card de 1GB pe care il aveam in casa (ulterior am inlocuit cu unul nou de 4GB, class 10 pentru ca e mai rapid), am folosit un incarcator de Nokia cu mufa MicroUSB (700mA), am conectat la tv prin HDMI, cablul de retea era deja pe acolo. Asa ca acum pot sa beneficiez de XBMC si in dormitor, mai ales ca deja configurasem shared library cu mySQL pe Synology. Fiind inspirat, am pastrat toate setarile existente pe HTPC-ul din living pe un share de retea (toate fisierele XML: advancedsettings.xml, mediasources.xml, etc. ), le-am copiat cu SSH peste cele existente si gata.

In total am consumat cam 30 de minute de cind am pus cardul SD la formatat si pina cind am terminat de configurat toate setarile.

A trebuit sa folosesc o tastatura USB cu fir ca sa mearga treaba mai repede, acum am atirnat Rpi de un cablu in spatele televizorului si il controlez cu XBMC remote de pe telefon. In total, m-a costat cam 250 RON toata distractia (inclusiv cardul SD class 10). Se poate cumpara si un Kit SmartTV de la robofun care contine toate elementele necesare, eu deja aveam tot felul de chestii prin casa pe care le-am refolosit.

4 comments on “Din nou despre XBMC
 1. claudiu says:

  Vad ca te joci mult cu Plex / XBMC. La care din ele ai ramas pana la urma? Si de ce?
  Mie mi-a placut simplitatea Plexului si faptul ca-l poti avea pe tot felul de device-uri si am mers pe un combo Mac Mini (cu i5, cel mai slab model anul trecut) + Apple remote in living (folosit ca server, cu vreo 4-5 drive-uri externe atasate via USB / Firewire) si Roku 3 in dormitor. Pana acum nu m-am lovit de probleme de streaming sau calitatea imaginii / sunetului, dar nu-mi afiseaza nici mie corect diacriticele.
  Am adunat vreo 1500 de filme, daca te tenteaza un sharing de librarii, da-mi un semn 😉

 2. Am ramas la XBMC. Chiar am upgradat o masinuta bazata pe Raspberry PI si am trecut la Raspberry PI2.
  La plex m-a enervat foarte tare faptul ca trebuia sa am o masinoaica destul de puternica pentru a face streaming plus clientul atasat de televizor.
  Cit despre librarie, mersi 🙂 am di tati

 3. Ora Exacta says:

  Navigand pe netul romanesc uite ca am gasit pe pagina dumeavoastra.
  Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins
  de calitatea informatiilor de pe aceasta pagina si va urez cat
  mai mult succes!

 4. Multumesc. Scuze de intirzierea mesajului dar nu prea reusesc sa citesc comentariile 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*