Intel NUC – XBMC cu HDMI CEC

Intel NUC – XBMC cu HDMI CEC

Acum un an și jumătate mi-am făcut un minicomputer pentru filme. Sunt supermulțumit de cum se comportă chiar dacă între timp a apărut alternativa Raspberry Pi2 si alte berry-uri care mai de care mai sofisticate, mai ieftine și mai puternice. Dar despre asta în alt post.

În fine, NUC-ul meu cu XMBC funcționează impecabil. Acum, după ce am renunțat temporar la sculele de muzică din living, aș fi vrut să renunț si la telecomanda Logitech Harmony One și să folosesc doar telecomanda televizorului. În acest caz e nevoie de implementarea HDMI-CEC în NUC.

Auzisem de la Bogdan de existenta unui adaptor USB care intră în calculator combinat cu o intrare și o ieșire HDMI din care am reținut numele PulseEight. Am intrat pe site-ul lor și am văzut că au și adaptoare interne care se leagă pe pinii USB disponibili pe placa de bază. Am comandat unul pentru modelul meu de NUC (D34010WYB) plus harnașamentul de cabluri pentru a fi legat la USB respectiv extensia de CEC.

Cand am vazut vreo 6-7 firișoare care atârnau de un conector m-am cam speriat dar prietenul goagăl mi-a sărit în ajutor. Am luat culorile descrise pe foicica cu așa zisul manual, am comparat cu codurile de culoare de la conectorul standard USB și m-am pus pe înfipt în placă. Mai nasol a fost că ultimii doi conectori (5V Standby si CEC) nu sunt pe aceeași parte a plăcii de baza ci dedesubt unde stă procesorul, ventilatorul, etc. A trebuit să fac și acolo o manțocărie pentru ca nu e loc să înfig conectorii (prea înalți). Am tăiat firele și le-am lipit direct pe pinii de pe placă ca să pot închide carcasa. De asemenea, am pus micul circuit în altă parte decât unde sugera producătorul pentru că era prea presat de carcasă și nu mai funcționa.

După mai multe încercări am găsit pozitia corectă, am inchis carcasa și gata. Am Intel NUC cu HDMI-CEC. Urmează să il montez undeva ascuns ca să nu mai aibă Petru de ce trage.

Se vede frumos în Kodi în Internal Adapters, poate comanda inchiderea calculatorului când se inchid televizorul și viceversa, etc. E integrat frumos cu Kodi (noul XBMC) iar mai multe informații se pot găsi pe pagina producătorului.

 

 

2 comments on “Intel NUC – XBMC cu HDMI CEC
  1. Mike says:

    Thank you a lot!

    I did the same with my nuc, now it works fluently with only one remote from TV!

    Thank you again!

  2. If my post helped you I am very happy 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*