Pâinică keto, șase ingrediente

Ingrediente :

3 ouă

Mozarella – 250gr 

Smântână – 100gr

Făină de migdale – 200gr

Făină de cocos – 30gr

Praf de copt – 10gr

 

Am luat mozzarella de la LIDL (din aceea în zer pe care, evident, l-am aruncat), două bucăți, le-am tras prin răzătoarea mare, am pus deasupra două linguri sanatoase de smântână și am incalzit toata compozitia asta pana s-a topit bine.

Cele trei ouă au fost separate și am bătut albușurile cu un praf de sare până au ieșit beton. Apoi am amestecat bine gălbenușurile cu brânza topită mai sus pana s-a omogenizat bine.

Am adaugat doua cești de făină de migdale și o lingura de praf de copt (un pliculet de 10 gr). Peste pasta aia am pus albușurile bătute care stateau cuminți, amestecând ușor cu o lingură de lemn iar peste coca astfel formată am pus două linguri de făină de cocos până am fost mulțumit de consistența aluatului.

Cu mainile ude (fie cu apă fie cu puțin ulei), ca să nu se lipeasca de aluat, l-am luat și format în niște painici sau chifle. Se pot modela daca aveti rabdare in covrigi, etc… Eu n-am avut.

Am pus chiflele, pâinicile, cum vreți sa le spuneți, pe o hârtie de copt, în tava pe care am băgat-o la cuptorul preîncalzit la 180 de grade și le-am lăsat până s-au rumenit binișor, circa 20-25 de minute.

Cantitățile sunt aproximative, am folosit doua cești (în poză) de faină de migdale și două linguri cu vârf de făina de cocos. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*