Inca una de la UPS RO

Imi iau si eu ca omu’ cateva carti de pe Amazon (US) si pentru ca am nevoie de ele urgent le pun la curier international. Cost: 60$ transport.

Mai departe: pachetul pleaca din Phoenix, Arizona pe 19 August, ajunge pe 21 August la ora 9 in Bucuresti. La ora 15 ies din vama si pentru ca UPS RO nu lucreaza simbata si duminica, se vor livra azi, 24 August. Deci cartile mele pentru care am platit 60$ transport sa-mi fie livrate urgent au stat 6 ore in vama si mai stau inca 3 zile pe la UPS RO…

Treaba devine foarte interesanta pentru ca: ma suna o tanti foarte intepata (de la UPS RO) ca trebuie sa platesc 30 si ceva de lei TVA pentru valoarea in vama a cartilor. Imi explica foarte de sus ca e un ordin 918/83 (adica din 1983, cind exista doar ECU) cu tarifele vamale UE si asa si pe dincolo. Eu ii spun ca din cite stiu la carti nu se plateste vama, ea ca da, eu ca nu si uite-asa am ajuns la clinica cu tensiunea cat casa.

Acuma, ce nu inteleg: de ce pusca mea daca vine prin UPS ma pun nesimtitii aia sa platesc vama iar cind vine prin Posta normala, nu?

Doar incompetenta sau UPS RO / Vama Baneasa isi mai rotunjeste conturile de criza? Ca nu e prima data cind ma maninca in cur sa cumpar niste carti prin Amazon via UPS…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*