Pâinică keto cu șase ingrediente
Ingrediente :
3 ouă
Mozarella – 250gr
Smântână – 100gr
Făină de migdale – 200gr
Făină de cocos – 30gr
Praf de copt – 10gr
Am luat mozzarella de la LIDL (din aceea în zer pe care, evident, l-am aruncat), două bucăți, le-am tras prin răzătoarea mare, am pus deasupra două linguri sanatoase de smântâmă și am incalzit toata compozitia asta pana s-a topit bine.
Cele trei ouă au fost separate și am bătut albușurile cu un praf de sare până au ieșit beton. Apoi am amestecat bine gălbenușurile cu brânza topită mai sus pana s-a omogenizat bine.
Am adaugat doua cești de făină de migdale și o lingura de praf de copt (un pliculet de 10 gr). Peste pasta aia am pus albușurile bătute care stateau cuminți, amestecând ușor cu o lingură de lemn iar peste coca astfel formată am pus două linguri de făină de cocos până am fost mulțumit de consistența aluatului.
Cu mainile ude (fie cu apă fie cu puțin ulei), ca să nu se lipeasca de aluat, l-am luat și format în niște painici sau chifle. Se pot modela daca aveti rabdare in covrigi, etc… Eu n-am avut.
Am pus chiflele, pâinicile, cum vreți sa le spuneț, pe o hârtie de copt, în tava pe care am băgat-o la cuptorul preîncalzit la 180 de grade și le-am lăsat până s-au rumenit binișor, circa 20-25 de minute.
Cantitățile sunt aproximative, am folosit doua cești (în poză) de faină de migdale și două linguri cu vârf de făina de cocos.
Leave a Reply